Kontakt oss
Undervalg +

Bleking av tenner

Bleking av tenner er en kosmetisk behandling, hvis formål er å få et lysere smil. Ved kjemisk påvirkning av tannen fjernes misfargning og tannen vil fremstå hvitere.

Det aktive stoff i blekemiddelet er hydrogenperoxyd.


Bleking av tenner kan gjøres på 2 måter:

Bleking i klinikk eller hjemmebleking.
Metoden som velges blir gjort i samråd med pasienten.
Vi har mange års erfaring med tannbleking ved vår klinikk. Erfaringene er ulike, men vi har kommet fram til at hjemmebleking er mest kostnadseffektivt.

Hjemmebleking innebærer at pasienten får en individuelt tilpasset blekeskinne med seg hjem. Denne fylles med et blekemiddel, og brukes i et visst antall timer hvert døgn. Effekten av blekemiddelet avtar etter 90 minutter til 2 timer.

Etter fra 7-14 dagers bruk har pasienten oppnådd den fargen på tennene som er ønskelig. Fordelen er videre at blekeskinnen kan brukes på senere tidspunkt til å "friske opp" tidligere bleking.

Klinikkbleking innebærer at en av tannhelseteamet gjennomfører bleking på pasienten i tannlegestolen. Man beskytter tannkjøttet og bleker tennene med et sterkere blekemiddel. Tiden i stolen er begrenset, og blekeresultatet er det man oppnår i løpet av denne tiden.

Resultatet av blekingen kan variere. Metoden er mer usikker enn hjemmebleking og egner seg best for dem som ikke har anledning til å bruke blekeskinnen hjemme over flere dager. Videre er metoden egnet som en starter før hjemmebleking.
Skriv ut
loader